Afgelopen vrijdag zijn in Maastricht de opnamen gestart voor de avontuurlijke familiefilm ‘Code M’ (voorheen: De Musketierscode) van regisseur Dennis Bots. De film wordt geproduceerd door Bijker Film & TV en Elbe Stevens Films. Het Limburgse Cinesud verleent lokale productieservices en heeft de makers ondersteund bij de werving van crew, figuranten en de zoektocht naar locaties.

Waar ik in de preproductiefase diverse locaties heb bezocht en gefotografeerd als locatiescout, ben ik gedurende het grootste gedeelte van de opnameperiode als Assistent locatiemanager actief. In deze functie ben ik tijdens draaidagen verantwoordelijk voor het contact met de locatiehouders en ben ik de schakel tussen de locatiehouder(s) en de opnameploeg. Verder dien ik de crew te faciliteren wat men nodig heeft qua locatie, zorg ik voor het opbouwen/afbreken van de lunch en houd ik de locaties netjes en opgeruimd.

Code M gaat over de roekeloze einzelganger Isabel, die, aangemoedigd door haar excentrieke opa en tegen de wil van haar overbezorgde moeder een avontuurlijke zoektocht start naar het legendarische zwaard van d’Artagnan. Ze vindt echter iets veel waardevollers: vriendschap en familie.