Vandaag zat ik in de jury van de categorie Film jureren tijdens de 25e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd in de Stadsschouwburg te Sittard-Geleen.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden met hun korte film mee om de bronzen, zilveren en gouden spotlights en om een plek in de landelijke finale. In totaal waren er 8 films (max. 5 minuten) die rondom het thema ‘Feest’ waren geproduceerd.

Na het zien van de film en een stevig juryberaard met collega juryleden Remy van Heugten (regisseur van o.a. Gluckauf en Valentino) en Rick Jacops (Backstage Film Productions), kwamen we tot de volgende top 3:
1. Bibi – Sittard
2. Kyma Ligtelijn – Epen
3. Willem en Roemer – Bunde

Bibi won met een prachtige animatiefilm de eerste prijs en krijgt hierbij een natraject met coaching en deelname aan de landelijke finale op zaterdag 26 september 2015 in de Westergasfabriek te Amsterdam. Daarnaast wonnen alle prijswinnaars o.a. een jaar lidmaatschap bij Cinesud en gratis bioscoopbezoeken.

OVER KUNSTBENDE

Kunstbende organiseert in 2015 voor de 25e (!) keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – THEATER – TAAL, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik vijfhonderd jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.