Afgelopen weekend vond het 48 hour film project plaats in Amsterdam. In deze competitie krijgt elk team van filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoog toegewezen én 48 uur de tijd om een korte film met die elementen er in verwerkt te creëren.

Vrijdagavond heb ik team TUCTUV geadviseerd tijdens het schrijven van hun korte film FAMILY WARS. Dit scenario werd geschreven door Marjolein van Panhuys, samen met regisseur Tom Castricum. Het resultaat is een spannende fantasy/superhero film, waarin de emoties in een samengesteld gezin hoog oplopen en fantasie en werkelijkheid vermengd raken.

De film gaat op woensdag 13 mei in première om 21:00 uur in Het Ketelhuis in Amsterdam. De prijsuitreiking van het project vindt na afloop plaats.

UPDATE (14-05-2015)

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat het publiek de film erg waardeerde, aangezien hij de tweede plek veroverde bij de publieksprijs ‘beste film’. Daarnaast was er nog een nominatie voor het beste Sound Design.