Cinesud presenteert a.s. donderdag (9 juli 2015) om 21.00 uur i.s.m. Made in Europe en Cinema Lumière een compilatieprogramma van korte producties uit de Euregio: Euregion Shorts. Hiervan worden jaarlijks vier editites georganiseerd. Na elk event kunnen de aanwezigen hun stem uitbrengen op hun favoriete film. Aan het eind van het jaar wordt vervolgens de publieksprijs aan de meest populaire film uit de Euregio van het afgelopen jaar uitgereikt!

Tijdens de eerste editie van Euregion Shorts worden de volgende films worden vertoond:

Connecting Flights (Arthur Gorissen, 2014, 6 minuten)
Op een zomerse dag stapt Julia op het vliegtuig, op weg naar haar bestemming. Eduard bevindt zich in een kapperszaak waar de kapper wordt lastiggevallen door een vlieg. De kapper probeert de vlieg te verjagen. Op dat moment breekt er in het vliegtuig paniek uit…

Fabiola (Lotte Milder, Karlijn Milder, Mats Logen, 2014, 13 minuten)
Fabiola is een meisje dat opgroeit in kleine, idyllische, Noord-Italiaanse dorp Viganella. Ze droomt over het leven achter de bergen. Naarmate ze ouder wordt groeit haar verlangen om de wereld achter die bergen te ontdekken.

The War Inside (Yorn Heijnen, 2015, 7 minuten)
Een van het front teruggekeerde soldaat voert nog steeds een gevecht. Met zichzelf.

Groen (Lucas Camps, 2015, 10 minuten)
‘Groen’ gaat over Kees, een jongen die terecht komt in een groep mensen die van hem eist dat hij blijft wachten voor een immer rood blijvend verkeerslicht.

Don’t Kill the Messenger (Tess Löwenhardt, 2014, 12 minuten)
Een nietsvermoedende postbode raakt bij het afleveren van een pakketje in een rekwisietenmagazijn verstrikt in een gevaarlijk spelletje.

Schuif gratis aan in de zaal en drink daarna gezellig mee aan de bar van het filmhuis! Toegang tot deze vertoningsavond is gratis. Aanmelden is, vanwege de beperkte ruimte, verplicht via deze link.

Euregion Shorts is een initiatief van Cinesud en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Limburg, gemeente Maastricht en Made in Europe.

Tekst & Foto: Cinesud