Afgelopen weekend zijn in Aalsmeer de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm Fataal van start gegaan. Gedurende de Pre-productie heb ik als Locatie Manager een bijdrage aan deze productie geleverd.

Fataal vertelt over Milan, een twintiger die samen met zijn vriendin een club opent. Wanneer hij ruzie krijgt met drie vervelende bezoekers, wordt hij in elkaar geslagen. Milan overleeft de aanval, maar hoort in het ziekenhuis dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Bovendien worstelt de clubeigenaar na de aanval met sombere buien waar hij zijn omgeving langzaam maar zeker in mee sleept.

 

In het scenario van Dick van den Heuvel (Spijt!) zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld. Ze hebben onder meer gepraat met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij ‘midje’ zei tegen een jongen die ‘mietje’ verstond. Weymans (27) overleed tijdens het stappen toen hij probeerde een ruzie te sussen.

De rollen worden o.a. vertolkt door Jeffrey Hamilton, Priscilla Knetemann, Harry Piekema, Mamoun Elyounoussi, Edo Brunner en Mylene d’Anjou. Producenten Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (16) werken voor de film samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. De opnames vinden binnenkort plaats.

Het is de bedoeling dat Fataal begin 2016 in premiere gaat.