Gisteren stond Lumière Cinema in Maastricht in het teken van de Euregionale JeugdfilmXperience. Jonge filmmakers en -liefhebbers in de leeftijd van 14 t/m 24 jaar konden die dag inspiratie opdoen, vragen stellen aan professionele filmmakers en zich verdiepen in het filmproductieproces. 22 personen bezochten deze Euregionale JeugdfilmXperience.

Naast filmvertoningen van getalenteerde makers, een Q&A, een presentatie over regie door Jeroen Mourmans en een workshop in een pop-up filmset, gaf ik een korte presentatie over het ontwikkelen van een filmidee tot de basis van een scenario.

EuregionaleJeugdfilmXperience.jpeg

Zowel de aanwezigen als de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement!  De nieuwe Limburgse Vlogger Bram Ekkel maakte na afloop een korte registratie van deze dag. Bekijk zijn Vlog hier: