De succesvolle jeugdfilm Code M, die op 24 juni in wereldpremière is gegaan, heeft de Golden Elephant Trophy voor Beste Scenario (Karin van Holst Pellekaan & Tijs van Marle) gewonnen op het International Children’s Film Festival India en de Tweede Kinderjury Prijs ontvangen op het Chicago International Children’s Film Festival. Dit maakten producenten Bijker Film & TV en Elbe Stevens Films gisteren bekend.

De film van regisseur Dennis Bots is inmiddels voor meer dan tien filmfestivals geselecteerd in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Onder deze festivals vallen onder meer Busan Film Festival (Korea), Schlingel International Film Festival (Duitsland), Chicago International Childrens Film Festival (USA) en International Children’s Film Festival India (India). Daarnaast is de film al verkocht aan de eerste territoria, waaronder Frankrijk, Brazilië en Turkije.

De film, waaraan ik als locatiescout en assistent locatiemanager meewerkte, is in Nederland inmiddels op dvd en vod te zien.