De korte films LOSLATEN van regisseur Jef Caelen en BE DATABLE van regisseur Robin Peeters waaraan ik beide meewerkte als scenarioschrijver zijn op 29 december te zien bij LOVA Laat Zien op  L1.

Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, hebben de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA), L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg op dinsdag 29 december a.s. nog een luchtig filmtoetje voor u op het menu staan: LOVA Laat Zien. Een dagvullend programma (10.00-23.30 uur) op L1 TV met maar liefst 31 films van amateurfilmers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Voorafgaand aan LOVA Laat Zien, op maandag 28 december (17.55, 20.55 en 22.55 uur), wordt in het L1 programma AvondGasten aandacht besteed aan het thema ‘amateurfilm in Limburg’. Ook wordt met een aantal filmers vooruitgeblikt  op de LOVA Laat Zien uitzending van 29 december.

Limburg kent 13 filmclubs die zijn aangesloten bij de LOVA, de koepelorganisatie voor amateurfilm in Limburg. Jaarlijks produceren de filmers individueel en/of collectief zo’n 50 reportages, documentaires en speelfilms. Deze films worden vertoond op amateurfilmfestivals in binnen- en buitenland. Een aantal films verdient een groter publiek. De LOVA en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom jaarlijks een aantal films voor LOVA Laat Zien, een programma op L1 TV dat geheel in het teken staat van amateurfilms van Limburgse makelij.

Dinsdag 29 december a.s. worden in het kader van LOVA Laat Zien maar liefst 31 films uitgezonden. Het betreft documentaires met een maatschappelijke boodschap, natuurreportages en ontroerende, komische en spannende fictiefilms.

Filmers Patrick Brouwers en Map Baggen, LOVA  voorzitter Jef Caelen, (film)componist Jessie van den Boorn en filmconsulent Patricia Peters van het Huis voor de Kunsten Limburg zijn op maandag 28 december a.s. (om 17.55, 20.55 en 22.55 uur) te gast bij AvondGasten op L1 TV. In het programma praten zij onder meer over de totstandkoming van hun films en het thema ‘amateurfilm in Limburg’.

Kijk voor meer informatie over LOVA Laat Zien en het uitzendschema van dinsdag 29 december op www.hklimburg.nl/lovalaatzien en www.cinelova.nl.