Thias is de zoon van de eerste kapitein van de Bende van de Bokkenrijders. Automatisch maakt hij daarom deel uit van een bende straatkinderen, onder leiding van de brute Hendrik. Als Thias’ vader wordt opgepakt, wordt hij gedwongen keuzes te maken. Niet alleen voor zichzelf en zijn familie, maar met name voor zijn toekomst.

First Draft
Vandaag rondde ik de eerste versie van het scenario af voor de korte historische film ‘Voor Galg en Rad’ van regisseur Paul Haans en producent Guido Franken. In het verhaal zullen waargebeurde elementen uit de tijd van de Bokkenrijders, waaronder de berechting van de kapitein, terug komen. De verwachting is dat de film in het voorjaar van 2017 zal worden opgenomen (overigens geheel in Limburg).

Teaser
Tijdens de ontwikkelingsfase van de film en ten behoeve van het vinden van financiering werd er al eerder een teaser opgenomen. In deze teaser zien we onder andere Peter Faber (Schatjes!, Soldaat van Oranje), Guido Gerard (Van God Los – de serie) en Bram van Schie (Hemel op Aarde). Bekijk de teaser hier:

Op de hoogte blijven van deze mooie productie? ‘Like’ dan de Facebookpagina van de film.