Afgelopen weekend waren de eerste drie draaidagen voor de korte thriller ‘Songerskop’. De opnames vonden onder andere plaats in Maria Hoop en Nederweert.

De film
Tijdens een dropping in de bossen van het Limburgse Echt stuit een drietal pubers (gespeeld door Manouk Pluis, Ben Peeters en Stan Dekkers) op een eeuwenoude mythe: Juffrouw Zonder Kop. Deze verschijning geeft hen de keuze om haar vloek ongedaan te maken of te sterven. Bang voor de dood kiezen ze voor het eerste, maar wanneer haar voorwaarden onhaalbaar blijken, komt de dood toch wel heel dichtbij…

‘Songerskop’ wordt een moderne variant van de mythe van “Juffrouw Zonder Kop”. De originele mythe dateert uit 1498 en vertelt over de spookgestalte van een vrouw zonder kop die rondwaart in de bossen nabij Echt. Wanneer een man om middernacht door deze bossen loopt, komt hij haar tegen en geeft zij hem de opdracht met een bondgenoot haar schatkist op te graven, zodat de vloek die op haar rust opgeheven zou worden. Uiteraard lukt dit niet, met het gevolg dat de schatkist nog steeds in deze bossen begraven is en de spookgestalte er nog steeds rondwaart.

Opnames
Tijdens de drie nightshoots werd het geduld van cast, crew en figuranten behoorlijk op de proef gesteld. De eerste dag waren er bijvoorbeeld problemen met het licht, waardoor er later dan gepland gestart kon worden. Dit leidde echter niet tot haastwerk of het inboeten op kwaliteit, want de professionaliteit van eenieder zorgde er toch voor dat de beelden prachtig werden. Regisseur Ron Roumen was dan ook erg blij met het resultaat.

Foto’s: Mosasaurusfilm