Zondag 23 april is de première van ‘Het zijn maar Duitsers’ in City Cinema Venlo. Op donderdag 4 mei is er een speciale vertoning in filmhuis De nieuwe Scène.

‘Deutsche Soldaten, Keiner weint um euch! Keiner!’, las regisseur Bart Hölscher in het gastenboek van het Deutsche Soldatenfriedhof in Ysselsteyn waar hij per toeval verzeild raakte. Een noodkreet? Een constatering? Een verwensing? Ruim zeventig jaar na de oorlog besluit Hölscher deze voor hem onbekende begraafplaats tot onderwerp van zijn nieuwe documentaire te maken. “Ik besef dat ik, net als veel Nederlanders, heel weinig weet over de emoties, de beleving van de Duitse nabestaanden. De oorlog werd verloren en in Duitsland werden vreselijke verliezen geleden, families verwoest, steden geruïneerd. De emoties en trauma’s waarmee overlevenden en nabestaanden kampen zijn nog altijd groot.” (fragment uit het persbericht)

‘Het zijn maar Duitsers’ is een productie van  Hans Heijnen Films i.s.m. L1 en de NTR en zal door L1 op zaterdag 28 april om 18.00 uur en op vrijdag 5 mei om 19.20 uur door de NTR op NPO2 worden uitgezonden.