9 en 10 juni a.s. staat filmhuis De Domijnen in Sittard in het teken van CineFest, een veelzijdig filmevent voor filmmakers en filmliefhebbers. Tijdens het festival, worden fictie- en documentairefilms van profs en amateurs vertoond en vertellen makers over hun werk. Daarnaast worden diverse filmworkshops georganiseerd, is er een virtual reality cinema en een programma speciaal voor kinderen met o.a. kinderfilms en een stuntworkshop.

Filmworkshops CineFest zaterdag 10 juni:

> Docent en scenarioschrijver Martijn Daamen verzorgt een workshop ‘scenarioschrijven ’ voor schrijvers en amateurfilmers.

>Theaterdocent Rufus Hegeman geeft amateurtoneelspelers tijdens de workshop ‘acteren’ tips over het acteren voor een camera.

> Filmmakers Jeroen Mourmans en Dennis de Pijper verzorgen een workshop ‘regie’ voor amateurfilmers. Zij leggen op basis van o.a. hun eigen werk en een nagebootste filmset uit welke keuzes op de set gemaakt moeten worden om een verhaal te kunnen vertellen.

> Filmmuziekcomponist Dennis Braunsdorf vertelt in zijn workshop ‘filmmuziek’ over de kracht van muziek in films en trailers. Aan de hand van voorbeelden laat Dennis zien wat muziek doet met onze beleving van het beeld. De workshop is bedoeld voor arrangeurs, componisten en amateurfilmers.

De vier workshops vinden (gelijktijdig) plaats van 13.00-15.00 uur en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan t/m 5 juni a.s. via cinelova@gmail.com.

CineFest is een initiatief van CineLOVA, Huis voor de Kunsten Limburg, CineSud en Filmhuis De Domijnen. Voor meer informatie, kijk op: www.hklimburg.nl/cinefest.

Bekijk de trailer van het festival hier: