In mijn jeugdjaren was ik al bezig met de combinatie Films & Schrijven. Als jongetje van 8 jaar maakte ik bijvoorbeeld zelf een filmkrantje, met filmbeschrijvingen en recensies. Dit krantje werd vervolgens met een dot matrix printer afgedrukt en bij de buren in de brievenbus gegooid. Of het ooit gelezen is, weet ik nog steeds niet…

Een hele tijd heb ik niets meer met deze combinatie gedaan totdat ik, na het lezen van Rijk door 1 zin van Paul Ruven, besloot om – naïef als ik was – per mail filmideeën te pitchen in Hollywood. Toen dit niet de miljoenen opleverde die ik graag zou willen ;-), ben ik me gaan verdiepen in het schrijven van scenario’s.

Mijn eerste scenario dat verfilmd werd, is de korte kinderfilm Stom in 2011. Deze film werd gemaakt in het kader van het 48 hour film project dat verbonden was aan het Cinekid festival. Deze film werd door het publiek gewaardeerd als beste film.
Mijn eerste waardering voor het scenarioschrijven zelf ontving ik in 2012 tijdens het 48 hour film project in Rotterdam, waar ik genomineerd werd voor ‘Best Writing’ voor het scenario van de korte mockumentary Elke Dag. Diezelfde nominatie volgde een jaar later weer, maar nu voor de korte operette La Crise.

De mooiste waardering volgde in 2014, toen ik de prijs voor ‘Beste Scenario’ kreeg tijdens het 48 hour film project op het Nederlands Film Festival in Utrecht voor de film Magazijn. Deze film werd in een directors cut hernoemd naar Don’t Kill the Messenger en werd op diverse (inter)nationale filmfestivals geselecteerd, waaronder de Short Film Corner in Cannes. De prijzenkast werd in 2015 op het Dutch Mountain Film Festival aangevuld met De Spiegel Scenario Prijs voor het scenario van de korte “bergfilm” Fietstocht.

Naast schrijven ben ik me in de loop der tijd steeds meer gaan bezighouden met productie en naast een aantal korte films die ik produceerde (o.a. Don’t Kill the Messenger), kwam ook een documentaire over het Young Pioneers muziekproject in Limburg op mijn pad. Deze documentaire produceerde en regisseerde ik samen met Roel Willems.
Wat later ook nog zou volgen was het scouten van locaties en het assisteren van de locatie manager bij de speelfilm Code M (première juni 2015), uitvoerend producent bij de korte film All There Is (première najaar 2015) en productie assistent voor een aflevering van het Amerikaanse woningzoekprogramma House Hunters International.

Al met al voel ik me thuis in film en hoop ik ooit dat een jongetje van 8 een door mij geschreven of geproduceerde film zal opnemen in zijn eigen filmkrantje….

imdb-2-icon