Steekspel is het resultaat van ‘Entertainment Experience’; een filmproject waarbij twee films gemaakt werden. Eén user-generated film en één film door Paul Verhoeven.

Het script bestaat uit acht delen. Deel één werd door Kim van Kooten geschreven. Het publiek schreef vervolgens verder de scripts voor de volgende zeven delen. Op basis daarvan werd zowel de film door Verhoeven gemaakt als de films van verschillende teams. Het proces rond het maken van de film werd op Veronica uitgezonden. Het project werd op 21 september 2011 gestart en eindigde eind 2012.

Sinds Paul Verhoeven aan heel Nederland een oproep deed om deel te nemen aan Entertainment Experience, ben ik als scenarioschrijver deelnemer aan dit project geweest. Als scenarioschrijver was het de bedoeling elke 2-3 weken een nieuw deel (à 3 minuten) van het totale scenario te schrijven. Uit de input van alle inzendingen heeft Paul Verhoeven samen met Robert Alberdingk Thijm een scenariodeel geschreven dat door de diverse filmcrews en hemzelf verfilmd moest worden.

Na deel 2 t/m 5 zelfstandig te hebben meegeschreven, heb ik de samenwerking voor de overige delen gezocht met Fleur Jansen (deel 6 t/m 8) en Mireille Oostrom (deel 8). Bij deel 6 wierp de samenwerking gelijk zijn vruchten af, doordat 2 stukken uit ons scenario door Paul en Robert werden gebruikt en de credits aan ons werden toegewezen: Het betreft de dialoog in verband met het ‘overstag gaan’ en de ‘scooter voor Lieke’.

Voor deel 8 moesten schrijvers de samenwerking zoeken met een filmcrew en een eigen einde produceren voor het project. Mireille, Fleur en ik hebben samengewerkt met ‘Kamerdagen Producties’ van producent Nadine Kamer en regisseur Joost Buitenweg. Zij hebben het scenario verfilmd dat wij geschreven hebben. Het scenario is hier te lezen en het resultaat op beeld is hier te bekijken.