“I had the great pleasure of working with Martijn on location in Germany & The Netherlands for an episode of HGTV’s House Hunters International. Martijn’s wealth of industry experience, local knowledge & easy going personality led him to quickly become an indispensable member of the team & I very much hope to have the opportunity to work with him again in the future.”

Bill Pegram – Regisseur House Hunters International, 17 mei 2015


“Martijn is een zeer gedreven en gemotiveerd schrijver en producent. Hij wil verhalen vertellen met passie en liefde. En dat doet hij gelukkig ook! Samen brainstormen, produceren, schrijven en zelfs post productie supervisie zijn allemaal talenten die Martijn bezit. Ik heb van de samenwerking en zijn inzet mogen genieten en hoop dat nog veel vaker te doen! Als hij ergens voor gaat, dan doet hij dat met 100%! En hij is ook nog een heel vriendelijk en vrolijk persoon!”

Tess Löwenhardt – Regisseur Don’t Kill the Messenger, 31 maart 2014


“Het toeval bracht Martijn Daamen en BONNÉ+JAN bij elkaar. Voor een Belgische opdrachtgever waren wij opzoek naar een Scenarioschrijver die een scenario kon schrijver voor twee korte informatiefilms. Een collega ondernemer heeft ons met elkaar in contact gebracht. Bij de eerste ontmoeting was de benodigde match er meteen. Voorwaarde was wel dat het concept scenario een week later klaar moest zijn. Martijn weet van aanpakken en heeft de spreekwoordelijke koe enthousiast bij de horens gevat en aan de slag gegaan. Een week later waren beide concepten klaar en onze opdrachtgever was meteen enthousiast over de aanpak en de creatieve invulling. De filmopnames zijn inmiddels gemaakt en momenteel zijn wij met de montage en het aanbrengen van het geluid bezig. Martijn, Chapeau voor het geleverde werk!”

Jan Eggen – Eigenaar Bonné+Jan (Maastricht), 7 september 2013


“Martijn is zeer betrokken bij het eindproduct. Loopt, zonder dat het hem moeite lijkt te kosten, een stap extra. Wil duidelijk dat zijn woorden mooi omlijst worden. Was prettig met hem werken. Ondanks zijn Noord-Vlaamse accent ;-).”

Korneel Evers – Acteur/Cabaretier (Utrecht) naar aanleiding van de samenwerking tijdens 48hfp Belgium 2012.


“Beeldende beschrijvingen, scherpe dialogen met diepere lagen, fijne samenwerking met respect voor andermans ideeën en dan iedere keer weer iets unieks kunnen toevoegen….”

Fleur Jansen (co-schrijver deel 6, 7 en 8) en Mireille Oostrom (co-schrijver deel 8) naar aanleiding van Entertainment Experience.


“Dank voor het leuke script en de goede samenwerking!”

Joost Buitenweg – Regisseur/Acteur (Almere) naar aanleiding van Entertainment Experience (deel 8).


“Zoekend naar een Limburgse scenarioschrijver kwamen we Martijn op internet tegen. Hij pikte het idee wat we hadden meteen op en wist er in ‘no time’ de draai aan te geven die het stuk nodig had. Zeer snel produceerde hij een scenario dat de nagel op de kop sloeg. Een dikke twee weken later speelde hij zelfs een rol in het stuk: de compagnon van de cameraman. Het scenario wat hij geschreven heeft is op ons verzoek aangevuld met regie adviezen. Aangezien dat dit een low budget productie moest worden was dit een zeer welkome toevoeging aan het scenario. Martijn hebben wij door dit alles ervaren als een uitstekende professional met een zeer duidelijk beeld van het eindproduct. Een man met hart voor het product waar hij aan werkt! Wordt vervolgd.”

Tim Durawski – Gilde Opleidingen (Roermond)


“Martijn is a great ‘idea man’. He has great fresh ideas for making movies and we worked together in writing the screenplay of Locksmith. Any filmmaker looking for fresh ideas for making fresh movies should not think twice and hire him – or buy a ready made screenplay from him. He has treasures with him – explore them.”

Pinaki Ghosh – Co-schrijver ‘Locksmith’ – CEO The Screenplay writers (Calcutta, India)


“Very well constructed and executed pieces. Thank you for sharing them. I like the spirit in each of those two pieces. Although I could not understand the language, I could feel the tone. :)”

John Paul Rice – Producer No Restrictions Entertainment (Los Angeles, USA) na het zien van ‘Stom’ en ‘Doetjoep’